Samo drvo iz šuma kojima se odgovorno upravlja

Naši lokalni zakoni i propisi zahtevaju standarde za seču šuma i održivo šumarstvo – standarde koji lako odgovaraju FSC zahtevima.

alt-tag missing
alt-tag missing
alt-tag missing
alt-tag missing

Priroda oko Bajine Bašte je prelepa. Sviđa nam se pejzaž u kojem živimo i radimo. Ovo je još jedan razlog zašto nam je održivo korišćenje prirode blisko. Znamo naše dobavljače i poreklo našeg drveta, a važno nam je da se gazdovanje šumama uvek odvija u strogim zakonskim okvirima i da ispunjava naše visoke standarde.

100% bagrem

Od našeg osnivanja 2013. godine Robinia Development je izrastao u visoko specijalizovanog i vodećeg stručnjaka za bagremovo drvo u Evropi.

Najbolje evropsko tvrdo drvo

Bagremovo drvo ima odlične tehničke karakteristike i veliku prirodnu izdržljivost. Teško je i posebno tvrdo - sa znatno većim vrednostima čvrstoće od hrastovog drveta.

Lokalni izvori, kratka udaljenost

Naše drvo potiče iz šuma sa najviše 300km udaljenosti u Srbiji. Cenimo kratke transportne rute i poznajemo šume u kojima se seče naše drvo.

Nema čiste seče

Čista seča je u suprotnosti sa našim uverenjem i svim standardima održivog gazdovanja šumama - a na sreću je i zakonom zabranjena u Srbiji.

Mi kupujemo Vaše drvo

Vi ste vlasnik šume iz regiona i imate bagremovo drvo u svojoj šumi? Dozvolite nam da poslujemo sa Vama. >.

Kontakt

Otporno na vremenske uslove

Bagrem je uglavnom neosetljiv na toplotu i sušu. Kao jedna od najotpornijih vrsta drveta u Evropi, pogodna je za spoljašnju upotrebu i kontakt sa zemljom.

Svestranost

Bagremovo drvo se takođe može veoma dobro koristiti za unutrašnje primene. Zahvaljujući velikom dinamičkom kapacitetu opterećenja, bagrem je posebno pogodan za proizvode visokog kvaliteta, kao i za gimnastičku i sportsku opremu. Kao i jasen i bukva, bagrem je takođe veoma prikladan kao drvo za oblikovanje.

alt tag missing
alt tag missing
alt tag missing